2018 Book Launch Spirits of the Soil | Decoratelier Nationale Opera & Ballet | Amsterdam

IMG_4368.jpg

Als voorprogramma van de solotentoonstelling van Raquel van Haver ‘Spirits of the Soil’ in Stedelijk Museum Amsterdam, presenteerde CBK Zuidoost een exclusieve pre-opening in het Decoratelier Nationale Opera & Ballet in Holendrecht, waar een groot gedeelte van de werken die te zien zullen zijn in de show gemaakt zijn. Een feestelijke avond vol eten, drinken, dans en i.s.m. Raquels artistieke kring uit de Bijlmer als prelude op Spirits of the Soil en met de spot light op deze ‘local hero’. Bovendien vormt de gelegenheid een viering van het 50 jarig jubileum van de Amsterdamse Bijlmermeer.   

  

Partners die het evenement mede organiseren met CBK Zuidoost en Raquel van Haver zijn Vinger.nl en HOBU Amsterdam en via de samenwerkingen met het Stedelijk Museum en DNO (De Nationale Opera & Ballet) krijgt het evenement ook een grootstedelijke dimensie. Bovendien het event aan bij het uitgebreide hedendaagse kunstprogramma van Amsterdam Art Weekend.

De private diner / netwerkavond voor genodigden brengt diverse groepen bij elkaar, denk aan kunstprofessionals (makers, verzamelaars, fondsen en programmeurs), beleidsmakers vanuit de lokale politiek en culturele instituten, vertegenwoordigers van de media (influencers en journalisten) en andere betrokkenen bij de ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost. 

“Eten en drinken is de grote verbindende factor in deze gemeenschappen. De maaltijd is het moment waarop iedereen samenkomt, nieuwtjes uitwisselt en waar de onderlinge rangorde wordt bevestigd.” 

- Raquel van Haver

Net als in de taferelen op haar schilderijen vormt het eten het centrale gebeuren van de avond, een grote, rijk gevulde tafel als centre piece. Verder wordt de avond opgeluisterd door performances van kunstenaars en DJ’s, een artist talk over het werk in de show, een film viewing van het educatieve programma van het Stedelijk Museum en een sneak preview van de catalogus behorende bij Spirits of the Soil.

IMG_4616.jpg
IMG_4464.jpg
IMG_4524.jpg
IMG_4531.jpg
IMG_4565.jpg
IMG_4620.jpg
IMG_4837.jpg