top of page

NTR het uur van de wolf

uur van de wolf - raquel van haver- de vrouwen van mijn land

Voor een nieuwe expositie duikt kunstenaar Raquel van Haver in haar mistige adoptiegeschiedenis. Ze heeft behoefte aan sterke, vrouwelijke rolmodellen en reist naar Colombia, haar geboorteland. Daar ontmoet ze diverse vrouwen die strijden voor sociale gelijkheid en die haar inspireren voor haar nieuwe serie schilderijen.

In ‘De vrouwen van mijn land’ volgen we kunstenaar Raquel van Haver in de aanloop naar haar tentoonstelling ‘Amo A La Reina’ in het Bonnefantenmuseum. Raquel reist naar haar geboorteland Colombia waar ze kennismaakt met verschillende vrouwen die strijden tegen onrecht in hun gemeenschappen.

Terug in Nederland begint Raquel aan een intensief schilderproces, waarbij ze de vrouwen afbeeldt als moderne Mariafiguren, een ode aan de vrouwen van Colombia. We worden op intieme wijze meegezogen in het werkproces van deze bijzondere kunstenaar en volgen hoe Raquel, tijdens het schilderen, reflecteert op haar eigen persoonlijke geschiedenis als geadopteerde Colombiaanse vrouw in Nederland.

Regie: Bibi Fadlalla

ZOO#68_ART_Raquel_00-(1)-5_web.jpg
bottom of page